Kinderfeestje

Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Denk dan eens aan een workshop edelsmeden. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Mét materiaal en gereedschap kom ik bij u thuis om aan uw keukentafel een workshop edelsmeden te verzorgen.
Er is keuze uit twee opties: een ring/hanger maken of bedelarmbandjes maken.

Ring of hanger maken
De kinderen hebben keuze uit diverse ringen of hangers. Onder mijn begeleiding gaan ze aan de slag en mogen ze zelf zagen, vijlen, hameren, buigen, solderen en polijsten. Zo ervaren ze wat er allemaal bij komt kijken om een stukje metaal tot een mooi eindprodukt om te toveren.

Een ring of hanger die ze nog lang met trots zullen dragen!

Een workshop duurt ongeveer 2,5 uur. De precieze duur is afhankelijk van o.a. de groepsgrootte en ‘hoe vlot het gaat’. De prijs voor een workshop bedraagt € 100,- voor een workshop met 6 kinderen. Ieder extra kind kost € 15,-. Een groep tot 10 kinderen is mogelijk, een groep groter dan dat gaat altijd in overleg. 

Aan het einde krijgen alle kinderen hun zelfgemaakte ring of een hanger (inclusief leertje) mee naar huis.

Bedelarmbandje maken
De kinderen hebben de keuze uit een ruim assortiment aan bedeltjes, welke ze zelf gaan uitzagen, boren en mooi afwerken. Het armbandje (uit rubber en staaldraad) compleet gemaakt met een ruime keuze uit diverse edelstenen en een zilveren sluitinkje.

Een prachtig vriendschapsarmbandje, dat ze nog jaren met plezier zullen dragen!

Een workshop duurt ongeveer 2,5 uur. De minimale groepsgrootte is 6 kinderen, maximaal kunnen er 8 kinderen aanschuiven. Omdat het zaagwerk wat kleiner en lastiger is (dan bij ring of hanger) is een minimumleeftijd van 10 jaar aan te raden.

De prijs per kind bedraagt € 23,- (gebaseerd op twee bedeltjes en ca. 6 cm aan edelstenen)

Waar u allemaal rekening mee moet houden:

U bent enthousiast geworden? Houdt u dan rekening met de volgende zaken:

  • De workshop duurt ca. 2,5 uur, maar ik heb voor en na de workshop ook een half uur nodig voor de voorbereiding en het opruimen. Houdt u daar rekening mee in de verdere planning van het feestje;
  • U dient te beschikken over een voldoende grote (keuken-)tafel, waaraan de kinderen en ik kunnen werken. Ik zelf zorg voor een tafelkleed en de nodige bescherming. Uiteraard laat ik de boel na afloop netjes achter;
  • Aan de tafel zullen meerdere vijlpennen bevestigd worden. De maximale dikte van het tafelblad mag daarom 6,5 cm bedragen (indien dit groter is, neem dan svp hierover contact op);
  • Op/aan tafel heb minimaal 1 stroompunt nodig. Ik zorg zelf voor een verdeeldoos voor de overige stroompunten;
  • Op het aanrecht, naast de wasbak, heb ik 1 stroompunt nodig voor een warmhoudplaatje;
  • Inzet van de ouders (cq. volwassen begeleiders) tijdens de workshop is gewenst. Hoewel de primaire begeleiding uiteraard bij mij ligt, kan ik niet iedereen tegelijkertijd helpen. Het is voor mij fijn -zeker bij grotere groepen- als er hulp is in de vorm van uitmeten/aftekenen/zagen en algemeen als extra aanspreekpunt bij vragen van de kinderen;
  • Ik woon in Eindhoven (wijk Stratum). Kinderfeestjes binnen een straal van 10 km vallen binnen de genoemde prijs. Voor locaties verder weg breng ik € 0,50 per extra gereden kilometer in rekening.
  • Ondanks de naam ‘edelsmid’ werk ik bij de kinderworkshop niet met edele materialen, dat zou de workshop veel te duur maken. De technieken (het ambacht zelf) zijn wel hetzelfde al bij bv. werken met zilver. Ik werk in de workshops met messing (‘geel’), tombak (‘goud’) en alpaca (‘zilver’).
  • Bij de bedelarmbandjes wordt niet gewerkt met ‘kraaltjes’ maar met echte stenenkralen. Het merendeel hiervan valt onder de edelstenen (denk aan amethist, toermalijn of tijgeroog). Echter sommige niet-edelstenen zijn té mooi om niet te gebruiken: zoals lava- of barnsteen.

Indien u nog vragen heeft of een datum zou willen bespreken, dan kunt u contact met mij opnemen.

 

ps: Enthousiast geworden, maar je bent geen kind (meer)? Denk dan eens aan een workshop voor volwassenen! Maak een ring, hanger of oorbellen in zilver 🙂
Kijk voor meer informatie op DO Collection.