Over Aniek

Mijn naam is Aniek ter Riet. Na een studie Bouwkunde en 11 jaar werkervaring in projectontwikkeling, gooide ik in 2016 het roer om. Ik wil met mijn handen werken.
Vanaf die tijd ben ik in opleiding als edelsmid bij Rolisa Sweegers (DO Collection). Ik geef workshops sieraden maken aan kinderen en volwassenen en assisteer bij de vaklessen edelsmeden. Daarnaast werk ik graag met materialen als vilt, hout en dingen die ik vind in de natuur.

Oude ambachten zijn mooi. Een product waar met liefde en toewijding aan gewerkt is, heeft bijna iets magisch.

Wanneer je zelf iets maakt, krijg je respect voor het maakproces en leer je het materiaal kennen. Het heeft als bijkomend voordeel dat je duurzamer met spullen omgaat. Je gooit dingen niet ‘zomaar’ weg. Ik vind het belangrijk dit aan (mijn) kinderen door te geven.

In april 2018 ben ik begonnen met het geven van workshops edelsmeden aan kinderen. Ik vind het mooi te zien hoe graag kinderen creatief bezig zijn en hoe gemotiveerd ze zijn om iets te leren en zelf iets moois te maken. Ik zie de kinderworkshop dan ook als een leuke manier om kinderen en jongeren kennis te laten maken met een mooi ambacht!